Olika typer av odds

I bettingvärlden talar man om fasta odds, semifasta odds, löpande odds och liveodds.

Fasta odds. Fasta odds innebär att spelbolaget sätter ett visst odds som inte påverkas av hur folk spelar. När du väl har bettat och har fått ditt odds förändras det inte.

Semifasta odds. Semifasta odds förväxlas ibland med fasta odds. Många gånger används termen fasta odds fast det egentligen handlar om semifasta odds. När ett spelbolag använder sig av semifasta odds innebär det att oddset i princip är fast, men det kan korrigeras något ända fram till sportevenemanget börjar. Det innebär att om någon spelar efter dig kan han eller hon få ett lite annorlunda odds än vad du har. Det odds som du fick vid bettingtillfället gäller för dig.

Löpande odds. Löpande odds förändras efter hur spelarna bettar ända fram tills sportevenemanget börjar. Det odds som sätts vid spelstoppet är det odds som gäller även om oddset såg annorlunda ut när du bettade.

Liveodds. Liveodds är det enda odds som förändras även efter att matchen har börjat. Den här typen av odds kan förändras rejält under matchens gång. Om till exempel oddsen är 1.5 för fotbollslag A och 2.5 för fotbollslag B i början av matchen ser du att lag A är favorit. Du får bara 1.5 gånger pengarna om du bettar på lag A och 2.5 gånger pengarna om du bettar på lag B. Om lag A leder med 2 mål 40 minuter innan matchen är slut kanske lag B:s odds hamnar på 10.0 eller 15.0 eftersom lag B nu anses vara helt uträknade. Om du ändå tror att lag B kan vända matchen och vinna får du fina odds.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier